Iskake med bringebær og browniebunn

I år feiret vi 17. mai på Nordre Tomb gård i Vestby med gode venner! Vi fikk servert nydelig 17. mai brunch, og jeg hadde bakt iskake med bringebæris, browniebunn og friske bær. Kaken egner seg like godt til sommerfesten, som til bursdager og konfirmasjoner, og er enkel å lage. For flere bilder fra 17. mai-feiringen og nydelige Nordre Tomb gård, besøk bloggen til Annette & Christian.

Iskake iphone R (1 of 1)

Ingredienser:

Sjokoladebunn:

150 g mørk sjokolade
75 g smør
100 g sukker
3 egg

Is:
300 ml kondensert melk (ikke vikingmelk, jeg brukte kondensert melk fra Nestle kjøpt på Meny)
450 ml kremfløte
160 g frosne bringebær (tint før bruk)

Friske bær til pynt (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær, rips eller moreller)

Fremgangsmåte: 

  1. Start med sjokoladebunnen:
    Smelt smør og sjokolade i en skål over vannbad. Ta skålen av kjelen og rør inn sukkeret. Pisk eggene sammen med en gaffel og hell sjokolademassen gradvis i eggene mens du rører. Ha røren over i en smurt, rund springform (23 cm i diameter) og stek ved 180 grader i 20-25 minutter. La bunnen kjøle seg ned, før du løsner bunnen fra kantene med en kniv. Løsn også kaken fra bunnen av springformen. La kaken stå i springformen, og sett formen i fryseboksen slik at den blir helt avkjølt.
  2. Lag iskremen:
    Miks kondensert melk og fløte til en myk krem i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser (ikke stivpisk). Del kremen i to like store deler. Bland de tinte bringebærene sammen med den ene halvparten av isen. Sett den andre halvparten av isen inn i kjøleskapet.
  3. Monter kaken:
    Ha bringebærismiksen over i springformen. Sett formen i fryseren et par timer til isen har stivnet så mye at du kan ha det siste laget med ismiks på toppen. Sett formen i fryseren igjen, og la den stå minimun 5 timer, evnt. over natten før du tar den ut. Kaken løsner lettere fra formen hvis du varmer springformen kjapt rundt med en gassbrenner eller med hendene dine før du tar den ut. Pynt med friske bær på toppen.

IMG_6330Borddekning 3 R (1 of 1)PÅdekket 17 mai bord R (1 of 1)Helle og Chappy R (1 of 1)

 

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>