Kremete pasta med sopp, bacon og asparges

Dette er en enkel og smakfull hverdagsrett med få ingredienser. Jeg har laget den i to versjoner, en versjon med hvitvin, og en uten. Hvitvinen gir pastaretten en ekstra spiss og dybde i smaken, og resten av flasken nytes selvsagt til måltidet. Dersom jeg ikke har ønsket å åpne en hel flaske vin, samt har ønsket å spare litt tid på matlagingen, har jeg også laget en «kortversjon» av oppskriften som jeg absolutt kan anbefale.

Pasta med sopp, bacon og asparges 2 (1 of 1)

Ingredienser 4 posjoner:

180 g aromasopp
300 g linguine eller spaghetti
150 g bacon
200 g miniasparges
2 ss smør
Frisk oregano (kan sløyfes)

1 dl hvitvin (kan sløyfes)
2 dl fløte
1 ss siktet hvetemel
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Kok pastaen som anvist på pakken.

2. Mens pastaen koker skjærer du sopp, asparges og bacon i biter og steker i pannen med smør til baconet blir sprøtt. Krydre med nykvernet pepper.

Med hvitvinssaus:

3. Rist 1 ss mel sammen med 2 dl fløte, samt litt salt og pepper. Kok opp sammen med hvitvinen og la det koke i ca 5 minutter. Bland saus, grønnsaker og pasta sammen, og ha eventuelt litt hakket frisk oregano på toppen.

Kortversjon uten hvitvin:

3. Bland grønnsaker og pasta. Ha over 2 dl fløte samt salt og pepper, og rør sammen. Ha eventuelt litt frisk oregano på toppen.

Sopp, bacon og asparges (1 of 1)Pasta med sopp, bacon og asparges (1 of 1)Pasta med sopp, bacon og asparges 3 (1 of 1)

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>