Eplesyltetøy med vanilje og kanel

Dette er et veldig lettlaget og enkelt eplesyltetøy som er perfekt å lage nå som de norske eplene er på sitt beste. Jeg har kokt syltetøyet sammen med en vaniljestang og en kanelstang, som gir en rund og mildt krydret smak. Syltetøyet holder seg i steriliserte glass i ca 5-6 dager i kjøleskap. Jeg fryser også en del av syltetøyet ned i små bokser, akkurat store nok til at man spiser opp syltetøyet i løpet av et par dager etter at boksen er tatt opp fra fryseren. Også er det utrolig deilig å ha hjemmelaget syltetøy i fryseren utover høsten. Dette syltetøyet kan lages uten sukker ved å erstatte sukkeret med f.eks stevia, men merk at holdbarheten kan bli kortere, da sukker virker konserverende.

L1037959

Ingredienser:

1200 g norske epler (ca 9-10 epler)
1 dl vann
1 kanelstang
1 vaniljestang, splitt på midten
1 – 1,5 dl sukker (evnt. stevia)

Fremgangsmåte:

1. Skrell eplene og del opp i terninger.

2. Kok opp epler og vann sammen med en vaniljestang og en kanelstang. La eplene koke til de er møre (ca 30 min).

3. Ta ut vaniljestangen og kanelstangen. Ha i sukker. Smak deg frem til du synes syltetøyet er passe søtt.

4. Dersom du skal ha syltetøyet i glass i kjøleskapet anbefaler jeg å sterilisere glasset med kokende vann og ha syltetøyet oppi glasset med en gang, slik at det dannes vakuum. Det tåler da å stå uåpnet i kjøleskap i 5-6 dager. Etter at du har åpnet glasset, burde det spises innen 4-5 dager. Syltetøyet egner seg også meget godt til frysing.

EplesyltetøyL1037969

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>