Energibar

Jeg hadde lyst til å lage energibarer, men slet med å finne en oppskrift som inneholdt lite sukker. Ofte når man skal lage en sunn erstatning for noe «usunt», inneholder det mange spesielle ingredienser som bare kan kjøpes på helsekostforretning, og som koster mye penger. Jeg tror man kan lage like sunn mat rett og slett med ingredienser som kan kjøpes på vanlig matbutikk! Jeg prøvde meg derfor litt frem, og kom fram til denne oppskriften som jeg ble veldig fornøyd med og vil dele med dere. Jeg har også skrevet opp alternative ingredienser i parentes, slik at du kan bruke det du har i skapet.

Energibar 4

Ingredienser:

50 ml eplejuice  (evnt. appelsinjuice eller ferskpresset appelsinsaft)
10 ss honning (jeg brukte flytende)
200 g store havregryn
4 ss sesamfrø (kan sløyfes)
120 g hakkede nøtter (eks. mandler, hasselnøtter og valnøtter)
60 gresskarkjerner (evnt. solsikkefrø)
40 g gojibær (evnt. tranebær)
8 dadler (evnt. fikener)

1. Sett stekeovnen på 160 grader (150 grader på varmluft). Varm opp eplejuice og honning og la det småkoke på svak varme i 10 minutter. Ha i gojibærene når juicen er ferdig kokt, slik at de trekker til seg litt fuktighet og blir myke. Dette vil hjelpe til å holde energibarene sammen.

2. Rist havregryn og sesamfrø i tørr panne i 10-15 minutter på svak til middels varme. Havregrynene skal ikke bli brune.

3. Hakk nøtter og gresskarkjerner og ha i en bolle.

4. Del dadlene i små biter, og kna de inn i de hakkede nøttene, omtrent slik man smuldrer smør i mel. Unngå store klumper i bollen.

5. Hell over juice- og honningmiksen med gojibærene, og rør godt sammen.

6. Trykk blandingen godt ut i en form som måler ca 24 x 28 cm, og stek i 15 minutter. Energibarene holder seg godt i kjøleskapet i en uke, og kan også fryses ned.

Energibar 2Energibar 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>