Indisk yoghurtmarinert kylling

Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra Jamie Magazine, som jeg abonnerer på digitalt. Jeg abonnerer også på Donna Hay Magazine digitalt, og disse to matmagasinene har masse gode og freshe oppskrifter og anbefales til alle matelskere! (Jeg er ikke sponset;)) Jeg synes også et er utrolig praktisk å ha et digitalt abonnement på iPaden, i tillegg til at dette er billigere enn å få utenlandske magasiner i posten. Denne oppskriften på indisk yoghurtmarinert kylling kalt «Bombay chicken» fra Jamie Oliver falt jeg for fordi jeg er veldig glad i indisk mat som er frisk og lett. Retten består av kylling og blomkål marinert i yoghurtmarinade, servert med ris, salat og myntedressing. Jeg har som vanlig tilpasset oppskriften litt, ved å redusere antall ingredienser noe.

indisk curry kylling  2

Ingredienser:

Ris til to personer
2 store kyllingbryst
1/2 blomkål
En neve frisk mynte
8 ss yoghurt naturell, gresk eller tyrkisk type
Saft av 1 sitron
1 1/2 ts indisk curry krydderblanding, jeg brukte «Hot orientalsk curry» fra Hindu
1 ts balsamicoeddik
2 fedd hvitløk, hakket
3 cm ingefærrot, hakket
Salt og pepper
Salatmix, jeg brukte babyleaf
Eventuelt frisk rød chilli som garnityr hvis du tør! (Currymarinaden er ikke veldig sterk)

Fremgangsmåte:

1. Del blomkålen opp i små biter, og forvell den i kokende vann i 2 minutter. Forhåndsvarm ovnen til 220 grader.

2. Begynn på dressingen. Ha mynteblader, 4 ss yoghurt, saften av 1/2 sitron, 1/2 ts salt og litt pepper i en blender til dressingen blir jevn. Smak til med salt og pepper. Ha dressingen over i en skål og sett i kjøleskapet.

3. Nå skal du lage currymarinaden. Uten å vaske blenderen tar du resten av yoghurten, sitronsaften, balsamicoeddik, krydderblandingen, hvitløk og ingefær i og kjører til en jevn blanding. Smak til med salt og pepper. Liker du maten litt sterkere kan du også tilsette litt tørket chilli eller cayennepepper i marinaden.  Ha marinaden over i en ildfast form.

4. Del kyllingbrystene i to (korter ned steketiden). Ha kyllingen og den forvellede blomkålen i den ildfaste formen sammen med marinaden, og stek i 20 – 25 minutter. Sett risen til koking.

5. Server kyllingen på en seng av salat og ris, med dressingen ved siden av.

Indisk curry kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>