Tiramisu

Tiramisu er en av mine store dessertfavoritter. Den er fyldig, rund og passe mektig! Den lages i en stor form, og passer derfor perfekt hvis man skal ha selskap med mange gjester. For å lage tiramusu trenger man noen ekte italienske ingredienser som savoiardikjeks og mascarponeost. Dette fås som regel kjøpt på velassorterete matbutikker.

 

image

 

Ingredienser:

1 kopp sterk kaffe
0,5 dl cognac
1 dl vann
0,5 dl sukker
1 pk savoiardikjeks (også kalt ladyfingers)
3 egg
2 dl sukker
200 g mascarpone
2 dl kremfløte
2 sp kakaopulver
3 plater gelantin (kan sløyfes)

Kok opp 1 dl vann og 0,5 dl sukker slik at det blir en sukkerlake. Bland kaffe, sukkerlake og cognac og dypp kjeksen raskt i blandingen.

image

Legg deretter kjeksen i en form.

image

Nå er det klart for å lage kremen.

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggeplommene og sukker til hvit og fluffy eggedosis. Miks inn mascarponeosten.

Pisk fløten til krem og vend inn. Et tips for å få bra krem er å la både bollen, vispen og kremen være helt kald, så sett alt 5 min i frysa.

Hvis du ønsker å bruke gelantin i kremen blir kremen stivere og kaken holder fasongen bedre når du skjærer den opp i stykker. Bløtlegg tre plater gelantin i kaldt vann i 5 min. Klem ut vannet og løs opp  i 0,5 dl glovarmt vann. Bland den oppløste gelantinen med kremen.

Pisk deretter eggehvitene stive til marengs. Vend det forsiktig inn i blandingen. Nå er kremen ferdig. Bre den utover det første laget med kjeks.

image

 

Legg lag nummer to med kjeks og bre kremen utover på toppen. Strø over kakaopulver til slutt. Lykke til <3

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>