Grønnkål og quinoa minestrone

Denne suppen er en av de sunneste og mest smakfulle suppene jeg har laget, pakket med næringsrike grønnsaker. Den inneholder grønnkål som har masse vitaminer, mineraler og kostfiber og betegnes som en «supergrønnsak», samt masse andre næringsrike grønnsaker som bønner, paprika og gulrøtter. I stedet for pasta har jeg brukt quinoa, noe som gjør suppen glutenfri. Denne suppen er også vegetarisk, og kikertene og quinoa gir et godt tilskudd av proteiner.

Minestronesuppe 1

Ingredienser:

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chilli
1 squash
3 gulrøtter
1 rød paprika
1, 2 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong (evnt. kylling eller okse)
1 boks hakkede tomater
1 ts tørket rosmarin
1 ts tørket basilikum
1 neve hakket kruspersille
2 dl hvit quinoa
100 g asparges- eller brekkbøner, frosne
300 g hermetiske kikerter
50 g ferdig vasket og oppskjært grønnkål
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Hakk løk, chilli og hvitløk. Ha litt olje i en stor kjele, og start med å steke løken og chillien mens du skjærer squash, gulrøtter og paprika i terninger. Ha dette i kjelen og fortsett å stek til løken er blank og grønnsakene har begynt å bli litt møre.

2. Ha i vann, buljong, hakkede tomater, krydder og kruspersille, og la koke i 10 minutter. Tilsett quinoa, og kok i 10 minutter til.

3. Ha i brekkbønner, kikerter og grønnnkål, og la det koke i ytterligere til grønnkålen er myk og alle grønnsakene møre, ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Minestronesuppe 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>