Tomatsuppe

image

I slutten av august er det det store tomatfestivalen i Spania, La Tomatina. Det er festivalen hvor tusenvis av mennesker fra hele verden kommer til byen Bunol i nærheten av Valencia for å delta i verdens største tomatkrig! Over 50 tonn tomater går med til den store tomatkrigen. Jeg har funnet en ennen måte å bruke tomatene mine på,  nemlig hjemmelaget tomatsuppe med friske tomater, chilli og basilikum.

image
Ingredienser:
1 chilli
2 hvitløksfedd
1/2 gul løk
3 godt modne tomater
2 sp tomatpure
1 terning grønnsaksbuljong
3 dl vann
3 dl helmelk
2 bokser hakkede tomater
1 sp sukker
en bunt frisk basilikum

image

Hakk hvitløk, chilli og løk og fres de et par minutter i gryta i god olivenolje.

Hakk tomatene i biter og ha de i gryta. Du kan velge å skolde tomatene og ta ut frøene hvis du vil, du vil da få en glattere suppe når den er ferdig.

Ha deretter i to bokser hakkede tomater, melk, vann, tomatpure, buljongterning og sukker. La suppen stå å småkoke en stund, minimum 30 min. Jo lenger den koker jo bedre blir den!

image

 

Før du går i gang med stavmikseren, hakk en liten bunt oregano og ha i kjelen. Bruk deretter stavmikseren til å lage en glatt og fin suppe. La suppen koke i ytterligere 10 minutter og smak til med salt og pepper.

image

Serveres med kokte egg eller litt rømme og flatbrød. Ha et smakfullt måltid <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>