Hjemmelagde marshmallows

Visste du at før i tiden ble marshmallows laget av marsmallows-planten, og brukt som medisin mot sår hals? I dag lages marshmallows for det meste av sukker, og er nok ikke det vi forbinder med helsekost. Men godt er det!! Denne oppskriften er basert på en oppskrift på russisk marshmallow, eller «Zefir» som det kalles i Russland. Den er søt og myk og smelter i munnen!

image

Ingredienser:
1 dl vann
280 g sukker
1 sp gelantinpulver
1 dl vann
1 eggehvite
vaniljeekstrakt
sitrondråper
evnt. fargepasta
melis

Fremgangsmåte:
1. Ta 280 g sukker og 1 dl vann i en kjele og kok opp til en temperatur på 115 grader. Bruk et termometer for matlagning til å måle temperaturen. Når sukkerlaken er varm nok tar du den bort fra platen.

2. Mens sukkerlaken koker opp rører du ut 1 sp gelantinpulver i en kopp med 1 dl lunkent vann.

3. Ha sukkerlaken i en bolle eller kjøkkenmaskin og visp til sukkerlaken blir hvit og kremete. Hell i den oppløste gelantinen mens du mikser. Ha også i en ts vaniljeekstrakt og farge hvis du vil. Bruk en fargepasta eller fargepulver, vanlig konditorfarge har for mye fuktighet og anbefales ikke.

4. Ha deretter i eggehviten mens du fortsetter å vispe. Ha i noen dråper sitronsaft. Visp til røren blir så stiv at den ikke renner av sleiven når du snur den opp ned.

image
5. Legg bakepapir på kjøkkenbenken og strø melis over eller spray med formfett, dette slik at marshmallowsene ikke skal sitte fast.

6. Ha røren i en sprøytepose og lag små «topper» i ønsket størrelse.

7. La marshmallowsene stå å stivne i ca 7 timer på kjøkkenbenken. Strø deretter over melis slik at de slutter å være klissete og putt i bokser og oppbevar i kjøleskapet. Lykke til <3

image

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>