Rødbetsuppe

Denne rødbetsuppen er perfekt på en kald høstkveld. Rødbeter er rik på både antioksydanter og jern, og søtpotentene gjør at suppen blir fyldig og rund, og får en fløyelsmyk konsistens.

image

Ingredienser 3 porsjoner:
1/2 gul løk
1/2 chilli
1 hvitløksfedd
4 rødbeter
1 søtpotet
2 terninger grønnsaksbuljong
1,2 l vann

Ha litt nøytral matojle i en kjele og stek hakket løk, hvitløk og chilli til løken blir blank. Skjær rødbeter og søtpoteter i terninger og ha i kjelen sammen med vann og grønnsaksbuljongen. Kok gjerne en kvist timian eller oregano sammen med grønnsakene, det gir en ekstra god smak. Når grønnsakene er møre kjører du suppen glatt med stavmikseren. Hvis du har kokt grønnsakene med urter, ta ut urtene før du kjører suppen med stavmikser. Etter at suppen har kokt i ytterligere 5 minutter er den klar til servering . Ha en nydelig høstkveld <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>