Rotchips

Lag sunne rotchips av høstens rotfrukter! Du kan bruke det som lørdagssnacks eller som tilbehør til kjøtt.

image

Du kan lage rotchips av alle mulige rotgrønnsaker, her er hva jeg brukte:

  • Rødbeter
  • Søtpoteter
  • Chioggiabeter (polkabeter)
  • Poteter

Skjær grønnsakene i tynne skiver. Jeg brukte et mandolinjern, men ostehøvel kan også brukes. Varm en nøytral matolje i en dyp panne til oljen er 160 grader. Legg noen få skiver i pannen av gangen og friter til de begynner å bli sprø. Pass på å hold temperaturen på 160 grader. Legg rotchipsene på rist og strø over salt og pepper. La rotchipsene tørke før de er klar til servering.

image

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>