Lammeskank i fyldig tomatsaus

image

Jeg elsker lam, og prøver å lage masse lammemiddager utover høsten. For noen uker siden lagde jeg lammecarre og på søndag var det lammeskanken sin tur. Lammeskanken ble langtidskokt med tomat, rosmarin, chilli og masse grønnsaker. Etter to timer fikk jeg nydelig mørt lam i en deilig fyldig tomatsaus. I denne oppskriften lagde jeg lammet i en jernkjele som jeg satt rett inn i stekeovnen, men har du ikke det kan du bruke en dyp ildfast form.

Denne oppskriften er til 3 personer:

3 lammeskanker
3 chalottløk
1 hvitløk
1 chilli
50 g jordskokk (valgfritt)
3 gulrøtter
1 søtpaprika
100 g sellerirot
1 squash
2 bokser hakkede plommetomater
2 dl vann
1 kjøttbuljongterning
1 dl rødvin (valgfritt)

  1. Skjær opp grønnsakene og hakk hvitløk, løk og chilli.
  2. Ha en nøytral ojle i en jernkjele. Ha i halvparten av den hakkede hvitløken og halvparten av chillien og brun lammeskankene på alle sider (evnt. bruk en stekepanne).
  3. Når lammet er brunet på alle sider tar du det ut og lar det hvile. Ha litt mer ojle og en klatt smør i kjelen og stek resten av hvitløken og chillien samt chalottløk til løken blir blank. Ta deretter resten av grønnsakene i kjelen og stek i ca 10 minutter.
  4. Ha hakkede plommetomater, vann, buljongterning og rødvin i kjelen, og ha i lammeskankene. Vesken skal dekke lammeskankene, ta i litt ekstra vann hvis du behøver det.
  5. Gi lammet et oppkok, og plasser deretter kjelen i stekeovnen på 175 grader i 2 timer.
  6. Server med kokte poteter og brokkoli <3

 

Comments

  1. mormor says

    Lammeskanker er det beste kjøttet på lammet hvis det blir tilberedt riktig. Koketiden er viktig. Denne oppskriften skal vi prøve. Vi bruker en oppskrift vi fikk i Middleton.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>