Hjemmelaget pitabrød med kylling og mango

Pitabrød med kylling

Denne oppskriften er på halvgrove pitabrød, og er derfor et sunnere alternativ til pitabrødene du kjøper i butikken. Og ikke minst smaker det så mye bedre når det er hjemmelaget! Pitabrød kan fylles med mye forskjellig, og passer like bra til hverdagsmiddag som til helgekosen. Jeg fylte mine med stekt kyllingfilet, bacon, mango og avokado, og det var en nydelig kombinasjon. Jeg hadde også en hjemmelaget kesamdressing med frisk koriander og chilli til, oppskriften finner du under.

Hjemmelaget pitabrød grovt

Oppskrift pitabrød 12 stk:

350 g hvetemel
150 g finmalt sammalt hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts salt
2 ss nøytral matolje
3 1/2 dl vann
1 pose tørrgjær

1. Varm opp vannet til 30 grader og rør ut gjæren.

2. Ha det tørre i en bakebolle. Tilsett den lunkne blandingen og elt sammen. Jeg eltet deigen ca 10 minutter i kjøkkenmaskin, da var den smidig og elastisk. Dekk til bollen med plast eller et håndkle, og la den heve til dobbel størrelse i ca 35-45 minutter.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 12 like store emner og trill emnene til glatte boller. Trykk bollene ned og kjevle til flate brød. Brødene må ikke være tynnere enn en halv centimeter, da vil de ikke blåse seg opp å danne lommer under steking. La brødene etterheve på kjøkkenbenken i 45 minutter.

4. Stek pitabrødene midt i ovnen på 250 grader i ca 6 minutter. Pitabrødene skal kun få noen små brune flekker oppå, ikke bli helt gyldne da det er viktig å ikke steke dem for lenge fordi de fort kan bli for tørre. Etter noen minutter vil du se at pitabrødene blåser seg opp og lager lommer.

5. Avkjøl pitabrødene på rist og fyll med hva du måtte ønske! Jeg fylte mine med kylling, bacon, mango, avokado og chilli- og korianderdressing.

Oppkrift chilli- og korianderdressing:

2 dl kesam original
1 halv neve frisk koriander, hakket
1 ts chillipulver, eventuelt cayennepepper
Salt og pepper
Noen dråper sitron

Bland ingrediensene sammen og du har en frisk og lett dressing som passer perfekt til kylling.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>