Sweet chilli saus

Prøvd å lage din egen sweet chilli saus før? Det er superenkelt og ikke minst mye bedre enn den du kjøper på butikken. Jeg elsker sweet chilli saus, og bruker det for eksempel til wok, laks, vårruller og som dip. I år tror jeg også glass med hjemmelaget sweet chilli blir en slager som julegaver!

 

image

Styrken på sausen bestemmes selvfølgelig av hvor mange chilli du bruker, men også om du velger å ta med frøene eller ikke. Frøene er det sterkeste på chillien, så er du glad i HOT som meg tar du med alt. Liker du det litt mildere, kan du droppe frøene eller ta ca halvparten.

Ingredienser:

4 chilli
2 fedd hvitløk
2 dl sukker
2,5 dl vann
0,5 dl hvitvinseddik
1 ts salt
2 1/2 strøkene ss maizenna
5 ss kaldt vann

Fremgangsmåte:

Finhakk chilli og hvitløk. Ta deretter hvitløk, chilli, sukker, vann, salt og hvitvinseddik i en kjele og kok opp. Bland maizenna og 5 ss kaldt vann i en skål og hell i den kokende blandingen. La det koke til det tykner (ca 10 min), og hell på rene tette glass.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>