Salte sjokokarameller

Disse sjokoladekaramellene har virkelig forsvunnet fort fra fatet her hjemme! Kombinasjonen av mørk sjokolade, søt karamell, brente mandler og et dryss med havsalt på toppen var helt nydelig og farlig godt. Tenkte at disse skulle vare helt til jul, men så gode var de at jeg tviler på om de i det hele tatt overlever morgendagen!

 

image

image

Ingredienser:

200 g meierismør
200 g sukker
300 g mørk sjokolade
1 dl hakkede valnøtter
1,5 dl ristede og hakkede mandler
Havsalt

Fremgangsmåte:

  1. Rist mandlene på en stekeplate på 200 grader i 5 minutter. Når mandlene har kjølt seg ned, hakkes de i små biter.
  2. Mens mandlene ristes i ovnen, hakk sjokoladen og valnøttene i små biter (hver for seg).
  3. Nå er det klart til å lage karamellen. Ha sukker og smør i en kjele på medium varme. La sukkeret smelte, uten å røre. Når sukkeret har smeltet rører du det sammen til en jevn masse. Ha en liten klype havsalt i. Fortsett å varm massen på lav til medium varme, til karamellen begynner å bli lysebrun. Rør en gang imellom. Det er viktig at karamellen ikke blir for varm, da vil den skille seg. Ha heller litt tålmodighet til den gradvis blir lysebrun.
  4. Når karamellen er lysebrun, tar du kjelen av platen og rører inn de hakkede mandlene. Hell deretter massen over på et fat eller i en form kledd med bakepapir.
  5. Ha den hakkede sjokoladen over mens karamellen fortsatt er varm. Sjokoladen vil smelte over karamellen. Strø deretter de hakkede valnøttene og havsalt over, og la det stivne i kjøleskapet et par timer.

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>