Cannelloni med ricotta og spinat

Etter min andre tur til Italia i sommer ble jeg virkelig frelst på italiensk pasta! Denne oppskriften er et forsøk på å etterlikne en pastarett vi fikk servert på en liten bortgjemt restaurant i Venezia. Etter et par forsøk har jeg endelig klart å komme så nær jeg kan, og om ikke den ble helt lik, ble den minst like god!

Cannelloni pasta 3

Ingredienser 2 porsjoner:

200 g spinat
250 g ricotta
Pastarør (kan fås på Meny av merket Barilla)
2 hvitløksfedd
1 boks hakkede salater
Frisk basilikum
1 pakke fersk mozzarella
1 sp sukker
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Begynn med tomatsausen. Hakk 1 fedd hvitløk og la hvitløken surre i en kjele med 2 sp olivenolje i et par minutter. Ha deretter i en boks hakkede tomater, en neve grovhakket basilikum, 1 ts salt og litt nykvernet pepper. La tomatsausen småkoke i ca 15 minutter. Ha sausen over i en ildfast form.
  2. Mens tomatsausen koker, begynner du på fyllet til pastarørene. Hakk 1 fedd hvitløk og ha i en stor kjele med 2 sp smør eller ojle, og la det surre i et par minutter. Grovhakk spinat og en neve basilikum. Når hvitløken har surret et par minutter, ha i spinat og basilikum og la spinaten dampe til den har falt sammen.
  3. La spinaten renne av seg i en sil eller dørslag. Bland deretter spinat og ricotta sammen, og ha i en halv sp salt og litt nykvernet pepper.
  4. Sett stekeovnen på 150 grader.
  5. Nå er det på tide å fylle pastarørene. Ha spinat- og ricottablandingen i en sprøytepose (evnt. en plastpose som du klipper hull i hjørnet på), og sprøyt blandingen inn i pastarørene. Legg deretter pastarørene godt ned i formen med tomatsausen, så tomatsausen nesten dekker pastarørene.
  6. Til slutt skjærer du mozzarella i skiver og legger over pastaen.
  7. Ha aluminiumsfolie over og stek på 150 grader i 25-30 minutter. Aluminiumsfolien kan tas av de siste 5-10 minuttene av steketiden for å få en gyllen farge på osten. Velbekomme!

Cannelloni ricotta og spinat 2Cannelloni ricotta og spinat 3 Cannelloni ricotta og spinat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>