Ovnsbakt «butternut squash»

Butternut squash, eller flaskegresskar som det heter på norsk, er min nye oppdagelse! Konsistensen og fargen kan minne litt om søtepotet, men smaken er rund og mild og ikke like søtlig. Når den er bakt i ovnen er den utrolig anvendlig, og kan brukes til alt fra supper til baking. Nedenfor følger en oppskrift og fremgangsmåte på ovnsbakt butternut squash som kan være utgangspunkt for supper, pureer eller som tilbehør til kjøtt eller fisk slik den er.

Butternut squash

1. Sett stekeovnen på 200 grader.

2. Del gresskaret i båter og legg på et stekebrett.

3. Bland 4 ss olivenolje, 1 hakket hvitløksfedd og en halv hakket rød chilli sammen, og spre over gresskarbåtene.

4. Ha deretter et dryss nykvernet salt og pepper over. Du kan også drysse over friske utrer slik som salvie eller timian hvis du har det for hånden.

5. Stek i stekevnen på midterste rille i 20 minutter. Gresskaret skal nå ha blitt myk og ha en konsistens som minner om kokt søtpotet. Hvis gresskaret skal brukes til suppe eller pure, la gresskaret kjøle seg noe ned før du drar av skallet som har blitt mykt under stekingen.

butternutsquash

Prøv denne deilige suppen med ovensbakt Butternut Squash!

 

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>