Fylt gårdskylling med pastasalat

Etter all den kraftige julematen må jeg si det smakte utrolig deilig med denne lette og friske kyllingretten! Kyllingen er fylt med mozzarella og frisk basilikum, og rullet i parmaskinke. Som tilbehør lagde jeg en deilig pastasalat med hjemmelaget rød pesto.

Jeg vil anbefale å bruke gårskylling, både fordi smaken er utrolig mye bedre, samt at de ikke har fått tilsatt medisiner i foret og har fått vokse naturlig. Det er litt dyrere, men absolutt verdt det! Jeg brukte Lovise kylling fra Gårsand, andre sunne alternativer er kylling fra Holte gård eller Landkylling fra Stange.

Fylt kyllingbryst

Ingredienser 2 personer:

2 store kyllingbryst
100 g parmaskinke
En neve frisk basilikum
1 stk fersk mozzarella

30 g pinjekjerner
60 g soltørkede tomater
30 g revet parmesanost
1 fedd hvitløk
1,5 dl olivenolje

200 g pasta
1/2 bunt asparges
200 g cherrytomater
50 g babyspinat (alternativt ruccolasalat)

Fremgangsmåte:

1.Begynn med å lage pestoen. Rist pinjekjernene i tørr panne. Hakk de soltørkede tomatene og hvitløken og rasp parmesan. Kjør parmesan, hvitløk, pinjekjerner og olivenolje i en blender eller miks sammen med en stavmikser slik at pestoen blir glatt og fin. Sett pestoen til side.

2. Forvarm stekeovnen til 175 grader. Skjær kyllingbrystene i to på langs, slik at hvert av kyllingbrystene blir i to tynne skiver. Salt og peppre.

3. Grovhakk basilikum og skjær mozzarella i skiver. Legg mozzarella og hakket basilikum utover kyllingen, og rull kyllingen sammen. Rull deretter parmaskinken rundt og stikk tannpirkere gjennom slik at kyllingen holder seg sammen.

4. Brun kyllingen på begge sider i pannen. Ta ut tannpirkerene etter at kyllingen har stekt på den ene siden, kyllingen vil nå holde seg sammen. Legg kyllingen i en ildfast form, og dekk til med aluminiumsfolie. Gjennomstek kyllingen i ovnen, steketiden vil variere i forhold til størrelsen på bitene. Jeg stekte mine i ca 17 minutter.

5. Mens kyllingen steker, kok pastaen som anvist på pakken. Brekk av den nederste delen på aspargesen, og del den i to. Kok aspargesen i 2-3 minutter. Del cherrytomatene i to. Når pastaen er ferdigkokt, blandes pasta, pesto, cherrytomater og asparges. Kyllingen og pastasalaten er klar til å serveres!

Fylt kyllingFylt gårskylling med pastasalat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>