Laks og byggrynssalat med ovnsbakte grønnsaker

Prøvd byggryn som tilbehør til kjøtt eller fisk før? Byggryn er full av fiber, hele 15 %, og er derfor en sunn og kjempegod erstatter for ris og pasta. Jeg har lagd en byggrynssalat med ovnsbakte grønnsaker og friske urter, og det smakte nydelig til laksefileten. Laksefileten er gnidd inn med rosmarin og har fått en liten skvis sitron, før den gikk i ovnen.

Laks med byggryn 2

Ingredienser 4 posjoner:

900-1000 g skinnfri laksefilet
200 g byggryn
1 squash
1 rødløk
1 gul paprika
1 rød paprika
3 gulrøtter
4 hvitløksfedd
1 sitron
Frisk rosmarin
Frisk gressløk (eller andre friske urter som du har for hånden, f.eks. oregano eller basilikum)

1. Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær grønnsakene i staver og rødløken i båter. Behold hvitløken hel, men gi den ett trykk på midten med noe hardt. Dette sørger for at mer av hvitløkssmaken kommer frem under steking. Ha grønnsakene utover et stekebrett, og dryss over olivenolje, salt og pepper. Jeg tok også litt chillikrydder. Legg noen kvister rosmarin blandt grønnsakene. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca 30 min. La grønnsakene deretter avkjøle litt.

2. Kok byggrynene som anvist på pakken, mens grønnsakene står i ovnen. Hell av vannet når byggrynene er ferdige, og ha byggryene tilbake i kjelen og sett på lokket igjen slik at de holder seg varme.

3. Gni fisken inn med en kvist rosmarin på begge sider. Legg fisken over i en ildfast form, og skvis over saften av sitronbåt. Ha fisken i ovnen rett etter at grønnsakene er ferdig stekt. Steketiden på fisken avhenger av størrelsen og tykkelsen på filetene. Det kan ta alt mellom 12-20 minutter. Mine fileter var på ca 240 g hver, og tok 15 minutter i ovnen.

4. Når grønnsakene er litt avkjølt, hakker du de i biter. Ta bort rosmarinkvistene og hvitløken før du hakker grønnsakene, disse har allerede satt smak på grønnsakene. Bland deretter grønnsakene sammen med byggrynene. Salt og pepper etter behov. Hakk gressløken, og ha over byggrynene. Byggrynene er klare til å serveres sammen med fisken, velbekomme!

Ovnsbakte grønnsakerimage

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>