Thai fried rice

Thai fried rice, eller stekt ris, er en klassisik og kjemepegod thailandsk rett. Den er enkel å lage, og perfekt hvis du har ris til overs fra et tidligere måltid som du trenger å bruke. Stekt ris på thailands vis kommer i mange variasjoner. Denne er vegetar, og kan spises som et fullverdig måltid i seg selv, eller som tilbehør til kjøtt. Du kan også steke kyllingstrimler og blande i risen.

Thai fried rice

 

Ingredienser 3-4 posjoner:

8 dl kokt ris
4 vårløk, i skiver
3 fedd hvitløk, hakket
1 rød chilli, hakket
150 g sukkererter, i skiver
1 egg
5 shiitakesopp
1 gulrot, grovraspet eller i fine strimler
2 dl bønneskudd
en neve frisk koriander
1 lime i båter

Til stekesausen:
3 ss kyllingbuljong
3 ss asiatisk fiskesaus
2 ss soyasaus
Saften av 1 lime
1/4 ts pepper
1/4 sukker

1. Kok først risen, dersom du ikke har ferdig kokt. Bland deretter ingrediensene til stekesausen og sett til side.

2. Varm en stor panne eller en wokpanne på middles til sterk varme, med litt olje i. Ha i chilli og hvitløk, og stek i ca et minutt.

3. Tisett vårløk, gulrot, sukkererter og shiitakesopp og stek i noen minutter. Grønnsakene ska bli sprø og fine, men ikke overstekt.

4, Tilsett deretter den kokte risen, og bland alt sammen. Ha i stekesausen litt etter litt, og bland godt sammen med risen.

5. Skyv risen ut til sidene av pannen slik at det blir åpent i midten. Knekk egget i midten av pannen, og bland raskt sammen med risen. Stek i noen minutter til alt er blandet godt sammen.

6. Ha i bønnespirene til slutt rett før risen er ferdig stekt. Smak til med salt og pepper til slutt. Server topper med frisk koriander og limebåter.

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>