Honningmarinert svinefilet med asiatiske nudler

Denne nudelretten er full av smak fra det asiatiske kjøkken. Svinefileten er marinert i en honningmarinade og rullet i sesamfrø før steking, og er saftig og crispy. Svinekjøttet serveres med nudler med spicy dressing, og frisk agurk og vårløk.

Honningmarinert svinefilet

Ingredienser 2 personer:

500 g svin indrefilet
200 g eggenudler
1/2 agurk, i skiver
2 vårløk, i skiver
150 g sesamfrø
1 kjøttbuljongterning
1 neve hakket koriander
Salt og pepper

Marinade til svinekjøttet:
2 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
2 ss limesaft (ca 1/2 lime)
1 ss østerssaus
1 1/2 ss flytende honning
1/2 rød chilli, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket

Saus til nudlene:
4 ss limesaft (ca 1 lime)
4 ss fiskesaus
1 liten bit ingefær (på størrelse med 1/2 tommelfinger), finrevet
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød eller grønn chilli, finhakket

1. Bland alle ingrediensene til marinaden. Ha svinekjøttet over i en pose, og hell marinaden over i posen. La kjøttet marinere i minimum 30 minutter.

2. Når kjøttet er ferdig marinert, dryss over salt og pepper. Ha deretter sesamfrøene ut på en tallerken, og rull kjøttet i sesamfrøene til kjøttet er dekket. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Brun kjøttet i pannen. Stikk inn steketermometeret og sett fileten inn. Skru ned varmen til 125 grader, og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 75 grader.

3. Skjær opp vårløk og agurk i skiver, og hakk koriander. Sett grønnsakene til side så lenge.

4. Kok nudlene som anvist på pakken, og ha i en kjøttbuljongterning under kokingen. Når nudlene er ferdig kokt har du de over i et dørslag. Skyll nudlene i kaldt vann. Ha deretter nudlene over i kjelen igjen og rør inn 1 ss nøytral matolje.

5. Bland alle ingerediensene til nudelsausen. Ha halvparten av sausen over nudlene, og ha den andre halvparten i en liten skål på bordet ved servering. På den måten kan middagsgjestene justere smak og styrke selv på nudlene. Bland deretter agurk, vårløk og koriander sammen med nudlene, og skjær kjøttet i skiver. Velbekomme!

Svinefiletimage

Foto: Gulrik

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>