Hjerteterte med nektariner

Epleterten er alltid en klassiker, men i dag på Valentine’s Day ville jeg lage noe spesielt til min kjære. Jeg så noen deilige nektariner på butikken, og tenkte det kunne være godt i en terte. Det funket utrolig bra! Friskheten og sødmen i nektarinene ble en utrolig god kombinasjon til den sprø teretebunnen. Nektarinene posjerte jeg i sukkerlake for å få frem sødmen samt gjøre nektariene møre og gode. Tertedeigen skal hvile i minimum 2 t før den kjevles ut, så begynn i god tid.

Terte nektarin

Ingredienser:

300 g siktet hvetemel
150 g meierismør
100 g sukker
1 stort egg

5-6 nektariner
3 dl vann
3 dl sukker
1/2 ts kanel

1. Begynn med tertedeigen. Bland det tørre og smuldre i smøret. Kna til slutt inn egget. La tertedeigen hvile i minimum 2 t, den kan også ligge i kjøleskapet over natten.

2. Skrell nekarinene og skjør de i båter. Kok opp vann og sukker, og kok båtene i 3-5 minuttertil de er møre. Koketiden vil variere ettersom hvor modne nektarinene er. Ha nektariene over i et dørslag og la de renne av seg.

3. Forvarm ovnen til 200 grader. Kjevle ut ca 1/2 av tertedeigen og ha den i en terteform/paiform på ca 24 cm. Ta av det overflødige på kantene. Ha deretter nektariene i formen, og strø et lett kaneldryss på toppen.

4. Kjevle ut den andre halvdelen av tertedeigen. Stikk ut hjerter med en hjerteformet pepperkakeform. Begynn ytterst i formen og legg hjertene i sirkler inn mot midten.

5. Stek terten i ca 30 minutter på 200 grader. Terten skal få god farge og være sprø hele veien. Lykke til <3

imageimageimageterte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>