Chicken Enchiladas

Meksikansk mat er absolutt en av mine favoritter om dagen. Denne kyllingenchiladaen er like enkel som den er god, med frisk koriander og en hjemmelaget fyldig tomatsaus. Server gjerne med ovnsgrillet mais.Enchiladas x2

image

Ingredienser 4 posjoner:

1/2 ferdiggrillet kylling
8 tortillalefser str. M
400 g hakkede tomater på boks
300 g kidneybønner
5 godt modne tomater
1/2 hakket løk
4 vårløk
2 fedd hvitøk, finhakket
1/2 rød chilli, hakket
1 ts spiskummin
1 ts tørket koriander
1 potte frisk koriander
1 sp sukker
salt og pepper
250 g raspet ost

1. Begynn med å lage fyllet til enchiladaene. Stek hakket løk, hvitløk og chilli med olje i pannen til løken begynner å bli blank. Del de friske tomatene i små terninger. Ha de friske tomatene og vårløken i pannen sammen med det andre, og stek i 5 minutter. Ha deretter i kidneybønner og halve boksen med hakkede tomater, salt, pepper, koriander og spiskummen, og kok i 15 min. Ha i en liten neve hakket frisk koriander til slutt.

2. Begynn deretter med sausen som skal toppe enchiladaene. Ha resten av de hakkede tomatene i en kjele. Ha i en sp sukker, en ts salt og 1/2 ts pepper. Kok i minimum 10 minutter, og kjør sausen i en stavmikser.

3. Ta skinnet av grillkyllingen og riv kyllingen fra hverandre i små biter.

4.  Legg ca 3 sp fyll på midten av hver tortillalefse. Ha på noen biter kylling og strø over ost. Rull tortiallen sammen og legg i en ildfast form.

5. Bre tomatsausen over enchiladaene. Ha over en lite neve hakket koriander, og strø ost på toppen.

6. Stekes i 20-25 minutter på 225 grader til osten har blit gyllen.

7. Server gjerne med helstekte maiskolber ved siden av. Jeg steker ferdigkokte maiskolber i stekeovene på 225 grader i 8 minutter, med et dryss havsalt, pepper og koriander på. Velbekomme!

imageimageimageEnchiladas

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>