Cashew chicken

Cashew chicken er absolutt en av mine thai-favoritter, og jeg tror ikke jeg er alene! Cashew chicken er lagd av kyllingbryst, shiitakesopp, chilli, pak choy, cashewnøtter og paprika stekt sammen med en deilig saus. Den serveres med jasminris. Pak choy (eller bok choy) er en asiatisk kålvekst som brukes både kokt og rå,  og kjøpes på asiatiske matbutikker. Shiitakesopp kan også være vanskelig å finne på vanlige matbutikker, det samme med usaltede og rå cashewnøtter, så jeg vil anbefale en tur til en asiatisk matbutikk her også. Oppskriften er hentet fra www.thaifood.about.com, med noen endringer.

image

Ingredienser 3-4 porsjoner:

Kylling:
3 kyllingbryst skjært i strimler
2 ss soyasaus
1 ss vann
2 ss maisstivelse (maizena)

Saus:
3 ss hvitvin
1 1/2 dl kyllingkraft (eller 1 1/2 dl vann + 1/2 kyllingbuljongterning)
2 ss maisstivelse
1 ss riseddik
3 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
2 toppede skjeer brunt sukker

Wokblanding:
1/2 gul løk i grove terninger
3 hvitløksfedd finhakket
1-2 grønne chilli (jalapeno) finhakket
4 vårløk, skjært på skrå i lengder på størrelse med fyrstikker
100 g shiitakesopp i strimler
1 rød paprika i biter
2 hoder pak choy, bladene separert og delt i to på langs
100 g rå og usaltede cashewnøtter, ristet i tørr panne
1/2 dl hvitvin eller kyllingkraft
1 ss maisstivelse løst opp i 3 ss vann

1. Skjær kyllingne i strimler. Bland ingrediensene til marinaden og ha kyllingen og marinaden over i en pose. La kyllingen marinere imens du tilbereder de andre ingrediensene. (Jeg liker å skjære alle grønnsakene opp på forhånd slik at de er klare når jeg skal starte, og anbefaler å gjøre dette i denne oppskriften da wokingen skjer ganske kjapt.)

2. Bland alle ingrediensene til sausen og sett til side.

3. Varm pannen til medium varme med litt olje, og ha i løk, hvitløk, chilli og vårløk. Stek i 2-3 minutter.

4. Ha deretter i den marinerte kyllingen, shiitakesopp og paprika og stek i 5 minutter. Hvis pannen blir tørr, ha i litt hvitvin eller kylligkraft, 1 ss av gangen.

5. Tilsett pak choy og stek i 3-4 minutter til den blir myk.

6. Ha i sausen du lagde tidligere, og la det koke opp. Ha deretter i maisstivelsen løst opp i vann, og rør godt. Ha i cashewnøttene. La det koke til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt.

7. Smak til slutt til med mer soyasaus dersom sausen trenger mer salt, eller sukker dersom den trenger mer sødme. Thailandsk mat handler alltid om balansen mellom søtt, salt og sterkt, så kjenn etter og stol på smakssansene! Server med jasminris.

Cashew chickenimageCashew chicken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>